Венци Боксьора с ново обвинение, задържан е за 72 часа

Въпреки че той е арестуван, близките му продължават да притесняват и заплашват

07.10.2021 | 18:55 Редактор: Теодора Патронова

При стартиралата в сряда специализирана полицейска операция по малките населени места, са задържани четирима души. В сряда вечерта е задържан и  Венцислав Дамянов, с прякор Боксьора, на адреса, който излезе под домашен арест. Другите трима, които са задържани, са негови приближени, но не става дума за престъпна организация.

Гергана Вангелова работи в игралната зала, където преди дни Венцислав Дамянов влиза и нанася удари на управителя на близкия ресторант, а след това агресията му се пренася и към нея. Въпреки че той е задържан, близките му продължават да притесняват и заплашват.

"Майка му е идвала до залата, жена му и негова близка приятелка да молят моята колежка, тя да ми предаде информация по добрия начин да сваля жалбата, защото аз трябва да помисля той като излезе, какво е щяло да се случи с мен, също негови приятели и общо познати ми се обаждаха и ме молиха от "добра воля", но в същото време нали знаеш какво ще стане той като излезе, което е абсурдно", коментира Гергана.

Ст. комисар Георги Алексиев, зам.- директор на СДВР коментира, че са проверени няколко адреса, като са задържани въпросните четири лица. "Три от които са активен криминален контингент и въпросното интересно за вас лице е сред тях. Има намерена неголямо количество тревиста маса, като продължават процесуално следствените действия и проверка на информацията. Намерени са два газови неогнестрелни пистолета и са предадени за експертиза", добави той.

На Венцислав Дамянов е повдигнато ново обвинение за извършено от него хулиганство. По делото са предоставени нови доказателства с данни за престъпление. Невена Зартова, Административен ръководител на Софийска районна прокуратура, заяви, че материалите съдържат данни за извършено от него насилие и агресия спрямо няколко присъстващи на мястото на инцидента лица.

"Поради тази причина сме му повдигнали ново обвинение за хулиганство, а обвиняемия е задържан за 72 часа. Това хулиганство е извършено лятото края на месец юли, като отново във Световрачане в присъствието на около 10 души,като обвиняемия е извършил агресивни действия спрямо голяма част от присъстващите. Нанасял е удари на две от лицата и е отправял обидни реплики спрямо тях", съобщи тя.

Делата срещу Венцислав Дамянов - Боксьора ще бъдат взети под специален надзор заради широкия обществен интерес. В Световрачане и Войнеговци остава засилено присъствие на жандармерията, която ще следи за спокойствието на жителите.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК