Запалиха дома на известен столичен адвокат. Ирен Савова: Не се чувствам защитена

Най-вероятно палежът е умишлен, сподели тя пред Bulgaria ON AIR

15.01.2020 | 08:08 Редактор: Тодор Петров

Подпалиха дома на един от известните столични адвокати - Ирен Савова. Палежът на къщата ѝ в Ихтиман е станал в 03:30 часа през нощта.

"Не съм видяла хора на покрива, но има следи и съседите са чули тропот. Видели са дим от къщата и са се обадили на пожарната. Благодарение на много бързата реакция липсва само една трета от покрива, а можеше цялата къща да я няма. Най-вероятно палежът е умишлен. От полицията и пожарната установиха, че има запалителни вещества на покрива. Вторият етаж на къщата е доста засегнат", сподели адвокат Савова пред Bulgaria ON AIR.

"Това е моят роден дом, в който пребивавам по-рядко. Живея в чужбина от доста дълго време, след като се случиха толкова много инциденти. От два дни съм тук, това е посрещането ми в България. Не съм получавала заплахи", каза още Ирен Савова. 

И призна, че най-голяма сигурност получава извън пределите на България. Тя е категорична, че с адвокати като нея, които работят по големи дела, саморазправата е доста сериозна

"Разбира се, че се чувствам незащитена. Ако се чувствах защитена нямаше да напусна държавата. Вече има образувано досъдебно производство. Почеркът е един и същ, не мога да разбера защо се бездейства. Защо хора, които системно страдат от неправомерни действия, не се чувстват защитени. Неслучайно напуснах държавата", подчерта юристът.

Адвокат Савова призна, че се страхува, но вече има подозрения кой може да е виновник за пожара. Свързано е с дела и материални интереси, по които работим, заяви тя.

"Факт е, че има дела , по които на свидетелите също се запалиха къщите. Вече имам доста насъбрани подозрения, че има дела, които могат да са причината за тези палежи. Тези дела са за определени материални интереси", коментира още Савова. 

И обяви, че най-вероятно ще спре да си идва в България, ако нещата продължават да стоят по същия начин.

Ирен Савова има намерение активно да участва в разследването, за да се стигне до извършителите. По думите ѝ това не е толкова сложно, а въпросът бил дали някой иска да разследва тези престъпления.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК