Задържаха млад мъж, убил друг в новогодишната нощ и избягал

Жертвата била блъсната фатално на пътя Ветрен - Пазарджик

03.01.2020 | 11:52 Редактор: Тодор Петров
Задържаха млад мъж, убил друг в новогодишната нощ и избягал

Задържаха млад мъж, предизвикал тежка катастрофа и избягал от местопроизшествието, съобщиха от полицията в Пазарджик.

В първия ден от 2020 година в полицейското управление в Септември бил получен сигнал от близките на 46-годишен мъж. Притеснени те съобщили, че празнували Новата година в къща във Ветрен. Техният роднина излязъл отвън да се разходи и повече не се върнал. 

За изясняването на случая били мобилизирани криминалисти и униформени полицаи. Около 20:00 часа в района на пътя Ветрен - Пазарджик един от полицейските екипи открил тяло на мъж в храстите до шосето. На място пристигнала дежурна група, която извършила оглед. 

Трупът се оказал на изчезналия мъж. Тялото било транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина в Пазарджик. По всичко личало, че на мястото е станал пътен инцидент. На сутринта бил извършен и повторен оглед, иззети били следи от мястото. 

За по-малко от денонощие била установена самоличността на причинителя на тежката катастрофа. Оказало се, че това е 28-годишен мъж от септемврийското село Славовица. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа. С постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик срокът на ареста бил удължен със 72 часа. По случая се води полицейско производство.

Открит е и управлявания от младия мъж микробус "Мерцедес", по който криминалистите открили следи от тежкия удар.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК