Ето как да сме във форма за лятото

Спете много, тренирайте усърдно, хранете се здравословно и пийте вода!

11.07.2016 | 15:30 Редактор: Луиза Божинова
Ето как да сме във форма за лятото

Чудите се как да влезете във форма за лятото? Много лесно - спете повече, тренирайте, когато можете, яжте здравословна храна и пийте много вода!

Физическата активност помага за горенето на мазнините и поддържането на тонус, затова най-подходящи са кардио упражненията. Тичайте, скачайте на въже, карайте колело - всичко това ще поддържа ритъма на сърцето активен и ще кара тялото ви да гори повече калории. Ако пък нямате време за спорт, компенсирайте с ходене пеша, заменете асансьора със стълбите, а у дома правете лицеви опори, коремни преси и клякания.

Домакинската работа също е голям помощник - бърсане на прах, миене на чинии, чистене, готвене. При всяко движение тялото ви изгаря все повече калории, пише "Дарик".

Храненето е много важно за поддържане на добра форма. Спрете тлъстите стекове, бургерите и шоколада. Заменете ги за печени и варени меса, риба и морски деликатеси. Консумирайте повече нискомаслени млечни продукти, зеленчуци, а щом ви се прияде нещо сладко - заситете се с плод. 

Газираните и енергийни напитки, които са богати на захар, не са ви необходими, ако искате да се стегнете, а и да се чувствате по-добре. За тази цел просто ги заменете с вода. Хидратацията спомага за интензивността на метаболизма. Пийте по 8 чаши вода дневно.

Сънят също е много важен за красивото тяло. Спете повече, минимум 7 часа на денонощие, тъй като липсата на сън увеличава глада, а оттам и натрупването на мазнини.