Ето какво ви пречи да премахнете коремните мазнини

Липсата на сън и магнезий са сред основните фактори

18.04.2016 | 15:51 Редактор: Тодор Петров
Ето какво ви пречи да премахнете коремните мазнини

Коремните мазнини са най-вредните мастни натрупвания в организма. Те пречат на работата на важни органи, на сърдечносъдовата дейност, на отслабването и метаболитните процеси. Прекомерното количество мастна тъкан в коремната област повишава риска от диабет, информира Dnes.bg.

Понякога коремните мазнини са изключително трудни за редуциране. Независимо какви усилия полагате, те все са си там. Положението е отчайващо и обезкуражаващо. Не и ако знаете причините коремните мазнини да не намаляват. Кои са те?

Недостиг на магнезий

Магнезият е минерал, който регулира сърдечната дейност, нивата на глюкозата и инсулина в кръвта и е важен за загубата на тегло и неговото поддържане. Изследванията показват, че по-високите нива на магнезий спомагат за редуциране на коремните мазнини и намаляване на излишните течности в организма. Магнезият повлиява благоприятно и менструалния цикъл.

Неправилни тренировки

Не е необходимо да правите какви да е тренировки, за да премахнете коремните мазнини. Грешните упражнения няма да ви помогнат да влезете във форма. Необходимо е да се фокусирате към точните упражнения за коремни мазнини.


Не спите достатъчно

Сънят допринася за възстановяването на организма от стреса и вредните влияния през деня. Липсата на сън пречи на талията ви да влезе във форма, дори при усилия от ваша страна.
Изследванията показват, че хората, които не спят достатъчно, са по-склонни да наддадат на килограми в коремната област, отколкото онези, взимащи нужната доза сън. Освен това хората, които спят достатъчно приемат и по-малко калории, което допълнително спомага за по-лесното редуциране на излишните коремни мазнини.

Пристрастени сте към газираното

Газираните напитки сами по себе си допринасят за увеличаване на коремните мазнини. Газираното предизвиква поява на воден целулит, който прави кожата издута, неравна и пречи на отслабването.
Ако газираната напитка е допълнително подсладена, нещата стават още по-пагубни за вас. Сладкият вкус предизвиква рязък приток на енергия, който тялото ви поглъща. Порочният кръг не само пречи на премахването на коремните мазнини, но и допринася за увеличаването им.

Диетата ви е богата на сол

Солта предизвиква задръжка на течности. Те ви карат да се подувате и затрудняват циркулирането на кръвта в кожата. Солта повишава и кръвното налягане, което влошава рисковете за сърдечносъдовата система. Изобщо, богатата на сол диета е противопоказна.