Рок легендите KISS продават песните си на Pophouse за над $300 млн.

Компанията планира да направи биографичен филм

04.04.2024 | 13:30 Редактор: Толя Стоянова
Рок легендите KISS продават песните си на Pophouse за над $300 млн.

Рок групата KISS продава своя каталог с песни, както и своето име и образ, на Pophouse Entertainment Group AB, шведската компания, която стои зад популярното изпълнение на виртуалните аватари на ABBA, съобщи Bloomberg. Pophouse плаща повече от 300 млн. долара за сделката, каза източник, запознат с въпроса. Споразумението включва основни записи и права за публикуване.

Pophouse иска да превърне KISS в група, която остава популярна в културата дълго, след като нейните членове спрат да правят нова музика и да участват в концерти. Компанията обяви планове да направи биографичен филм за групата, както и музикално шоу на живо с аватари на нейните членове.

Pophouse вече направиха шоу на живо с участието на членовете на легендарната шведска поп група ABBA. Това шоу, наречено ABBA Voyage, печели повече от 1 милион долара на седмица в Лондон. Десетки хиляди фенове се събират на арена, специално построена за шоуто, за да гледат аватари на групата, изпълняващи хитове като Dancing Queen и Chiquitita. Бьорн Улвеус от ABBA основа Pophouse съвместно с шведския инвеститор Кони Йонсон.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС