Бионсе ще прибере десетки милиони от кънтри албума си "Cowboy Carter"

Стана най-стриймваният запис на Spotify за годината – само за ден

02.04.2024 | 12:05 Редактор: Вяра Димова
Бионсе ще прибере десетки милиони от кънтри албума си

Бионсе ще спечели 30 милиона паунда от кънтри албума си "Cowboy Carter", след като той стана най-стриймваният запис на Spotify за годината – само за един ден. 27-те парчета, които включват колаборации с кънтри иконите Доли Партън и Уили Нелсън, както и с мегазвездите Майли Сайръс и Пост Малоун, бяха посрещнати с възторжени отзиви.

Освен че подмладява кънтри музиката, кралица Би проницателно се възползва от жанра, който на година печели 3 милиарда долара и бележи постоянен ръст на феновете и изпълнителите.

През 2020 г. кънтри музиката съставлява 14,7% от пазарния дял на общите продажби и стриймове на музика в САЩ, което е доказателство за нейната трайна популярност.

Източник от музикалната индустрия заяви: "Бионсе умело е навлязла в една изключително доходоносна област, която често се пренебрегва от изпълнителите от други жанрове. Тя нахлу с двата крака и преработи стила и звученето перфектно".

Смята се, че осмият ѝ албум ще бъде един от най-комерсиалните ѝ досега, като ще съживи не само съществуващите ѝ фенове, но и тези, които са верни на кънтри жанра.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС