Домашна смес с мед помага да се справим с рефлукса без медикаменти

Вероятно имате всички съставки вкъщи

03.04.2024 | 18:01 Редактор: Деси Николова
Домашна смес с мед помага да се справим с рефлукса без медикаменти

Лошото храносмилане може да предизвика киселини. Рефлуксът може да е изключително неприятен проблем, който не само оставя горчив вкус в устата, но може да е придружен от пареща болка в корема и гърдите, да навреди на тъканите в хранопровода и устната кухина. 

За да се справите с лошото храносмилане и киселините, можете да се възползвате от мощта на природните продукти, имащи свойството да потискат киселините и да подобряват храносмилането. Лимонът, джинджифилът и медът са именно такива природни продукти, които могат да ви помогнат.

Ето как да си направите вълшебна смес против киселини с тези чудесни съставки:

Изстискайте сока от два лимона. Настържете 50 г пресен джинджифил, като предварително сте обелили кората му. 

В тенджера на среден огън загрейте 500 мл вода. След като кипне, свалете от котлона. Добавете в нея джинджифила и лимоновия сок. Разбъркайте много добре и оставете да изстине леко. 

След това прибавете меда, разбъркайте и оставете да изстине напълно до стайна температура. Прецедете течността. Изпийте сместа на два пъти – сутрин и вечер на гладно. Правете тази смес всеки ден и приемайте по два пъти поне 30 минути преди хранене за най-добри и бързи резултати, съветва az-jenata.bg.

Снимка: Pexels