За здрав сън: Експерт посочи хранителните навици, които трябва да избягваме

Много пипер може да причини киселини

03.03.2024 | 22:00 Редактор: Искра Ангелова
За здрав сън: Експерт посочи хранителните навици, които трябва да избягваме

Експертът по съня Ашли Хейнсуърт изброява пред английския в. "Дейли мирър" най-често срещаните хранителни навици, които затрудняват заспиването и намаляват качеството на съня.

Сомноложката посъветва да не си лягаме гладни, тъй като в това състояние е по-трудно за тялото да заспи. Според нея обаче някои видове закуски също могат да нарушат съня.

"Въглехидратите и захарта ни дават енергия и стимулират мозъка, но могат да увеличат тревожността, така че е най-добре да ги избягваме преди лягане", съветва Хейнсуърт.

Тя посочи също всички зърнени храни, напитки, съдържащи алкохол и кофеин, както и пикантни храни като нежелани храни вечер. Твърде много пипер може да причини киселини, което може да попречи на съня. Специалистът предложи ядки и неподсладени ферментирали млечни продукти като здравословна вечерна закуска, информира БГНЕС.

Според някои медии прекомерно солените храни също трябва да се избягват преди сън. Те вредят на бъбреците, които трябва да работят интензивно, за да изведат излишните течности от тялото. А това означа често ставане до тоалетната нощем.

Снимка: Pixabay