Ползите за здравето след спиране на консумацията на захар

Вредите ѝ не се крият само в повишаването на теглото

24.09.2023 | 10:12 Редактор: Вяра Димова
Ползите за здравето след спиране на консумацията на захар

Захарта е вредна не само от гледна точка на това, че повишава риска от диабет, но тя пречи на всички функции в организма по всевъзможни начини. За повечето от тях дори не подозирате. Хората се фокусират само върху вредите от захарта, свързани с теглото и диабета, но не си дават сметка на колко нива захарта всъщност пречи на здравето и красотата.

Ако вземете решение да спрете да консумирате храни, съдържащи добавена захар, много неща ще се случат в тялото ви. Повечето от тях ще са повече от хубави.

Ето какво се случва в тялото, ако спрете захарта:

Кожата ще се подмлади

Захарта причинява възпаления във всяка клетка в тялото, които са невидими за вас и често не проявяват симптоми много дълго време. Този вид негнойни възпаления причиняват увреждане на клетките и тъканите, което е предпоставка за развитие на редица заболявания, хронични, дегенеративни, ракови.

Тези възпаления афектират и кожата, като я състаряват преждевременно, причиняват бръчки, фини линии, уморен и отпуснат вид на кожата. Ако спрете захарта, постепенно тялото ви ще се отърси от това вредно влияние и ще възстанови нормалните си процеси.

Отслабване

Ако имате нужда да намалите теглото си, един от най-лесните начини да го постигнете без драстични диети, е да ограничите или да изключите напълно добавената захар във всичките ѝ форми. Това ще ви помогне неусетно да отслабнете без лишения и мъчения.

По-здрава имунна система

Ако спрете захарта ще се разболявате по-рядко. Вирусите и настинките ще достигат организма ви по-трудно, защото ще имате подобрени защитни сили. Захарта пречи на имунната система да извършва всички важни функции заради възпаленията в тялото.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay


1
4 rate up comment rate down comment 1
Не не не
преди 6 месеца
Не е вярно това, което пишете, преписвате от някъде( все едно). Обичам сладко, хапвам си неограничено каквото ми душа иска, угаждам си с всякакви вкусотии, приготвям си сладка, компоти, сладки, кейкове, тортички, рула ...Нямам никакъв диабет, леко пухкава съм. Кожата ми е прекрасна, свежа, нямам бръчки ...а съм на 70 . Сигнализирай за неуместен коментар