Кралски експерт: Монархията на Чарлз III е застаряваща и се задава криза

Седем от 11-те изобразени работещи кралски особи са на възраст над 70 години

25.05.2023 | 17:55 Редактор: Искра Ангелова
Кралски експерт: Монархията на Чарлз III е застаряваща и се задава криза

Монархията на Чарлз III е застаряваща и ако скоро по-младите в нея не поемат част от задълженията, тя ще изпадне в своеобразна криза. Това споделя кралският експерт Чарли Проктър малко след коронацията на сина на Елизабет Втора и неговата съпруга Камила.

Според специалиста всички изпитват страхопочитание от новия крал и осъзнават величието и отговорностите, които вървят с короната му. Но покрай тържествата със сигурност има хора, които са се запитали колко възрастни са Чарлз, неговата сестра Ан, както и братята им Андрю и Едуард.

Работещите членове на кралското семейство позираха за снимка в тронната зала на Бъкингамския дворец. Тогава Проктър се замисля, че би било хубаво скоро към тях да се присъедини Лейди Луиз Уиндзор.

Ще поеме ли официалните си задължения дъщерята на херцига и херцогинята на Единбург?

"Кога кралското семейство стана толкова старо? Това казвам без абсолютно никакво неуважение, но е шокиращо да се види колко бързо се е променила динамиката на работещите кралски особи", коментира кралският експерт.

Чарли Проктър изтъква, че седем от 11-те изобразени работещи кралски особи са на възраст над 70 години. По думите му те не могат да са вечни и имат нужда от заместници, които да поемат делата им.

Говорейки за рационализирането на монархията - желание на Чарлз III, специалистът изтъква, че той може да включи някои по-млади членове на фамилията. Например 19-годишната дъщеря на принц Едуард и принцеса Софи.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС