Крал Чарлз подари дом на дясната ръка на Елизабет II, коя е Анжела Кели?

Уговорката е тя да заживее там и не бъде лишена от нищо

24.05.2023 | 12:45 Редактор: Искра Ангелова
Крал Чарлз подари дом на дясната ръка на Елизабет II, коя е Анжела Кели?

Дясната ръка на Елизабет Втора - Анджела Кели, напуска замъка Уиндзор. Жената, която е била на вярна служба при кралицата близо 30 години, ще се премести в Пийк Дистрикт. Там ще живее в своя къща, получена като подарък от Чарлз III.

"Най-после се местя в новия си дом, който ще мога да наричам моят дом", казва асистентката на покойната кралица за промяната в живота си. 65-годишната жена е била забелязана от фотографи да товари личните си вещи в микробус.

Според информация на Mail Online, преживе Нейно Величество е държала Кели да получи дом след нейната смърт. Подаръкът тя искала да направи на личната си асистентка в знак на признателност към нейната отдаденост толкова време.

Смята се, че кралят е купил имота за Кели в района на Пийк Дистрикт. Уговорката е тя да заживее там и не бъде лишена от нищо, като след нейната смърт британският кралски двор ще си върне имота.

Коя е Анджела Кели?

Докато Елизабет Втора бе още жива, на много събития тя бе придружавана от русокоса жена. Анджела е дизайнерка и шивачка, която е била личен асистент и старши тоалет на покойната кралица. Тя е живяла заедно с кралицата в замъка Уиндзор близо 30 години и знае много нейни тайни и съкровени желания.

Освен своите дрехи и обувки, Кели е пожелала да вземе със себе си някои снимки в рамки и растения от градината, които имат сантиментална стойност.

Преди няколко седмици бившата помощничка на покойната майка на Чарлз публикува снимка на градината си в Instagram.

"Подготвям се да се сбогувам". Тогава нейни близки и приятели й пожелаха успех и добавиха, че започва нова глава от живота си", написа тя.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС