Коронясаха Камила там, където бе положен ковчегът на Даяна - 51 години след първата им среща с Чарлз (+СНИМКИ)

75-годишната Камила извървя трънливия път от любовница на Чарлз до кралица

06.05.2023 | 22:51 Редактор: Искра Ангелова
Коронясаха Камила там, където бе положен ковчегът на Даяна - 51 години след първата им среща с Чарлз (+СНИМКИ)

Съпругата на Негово Величество - крал Чарлз III, сложи короната на метри от мястото, където на 6 септември бе ковчегът на първата му жена - принцеса Даяна. 75-годишната Камила извървя трънливия път от любовница на Чарлз, тогава принц, до кралица. За първи път двамата се срещат, когато тя е на 24, а той - на 23 години. "Бяхме трима в този брак", казва Даяна приживе.

Британските медии я наричаха "най-мразената жена във Великобритания". Тя редовно получаваше гневни мейли и години наред се бореше с яростта на обществото.

Първите искри

1971 година - според кралския биограф Пени Джунор принц Чарлз и кралица Камила се запознават чрез обща приятелка в нейния апартамент. "Хей, вие двамата, да внимавате. Имате го генетично", предупреждава ги тя тогава, препращайки ги към това, че прабабата на Камила е била любовница на Чарлз VI. Искрите между двамата прехвърчат все повече, но връзката на Камила с Андрю Боулс ги спира.

1972 година - започват първите романтични срещи, като двамата често посещават мачове, където той използва времето, за да я ухажва. Укрепват връзката си с почивки през уикендите. По това време в обществеността се говори, че Камила все още е била влюбена в Андрю, въпреки че той е бил забелязван и с други жени, включително със сестрата на принц Чарлз - принцеса Ан.

1973 година - принц Чарлз заминава на шестмесечно турне с кралския флот. Твърди се, че Чарлз и Камила са се сбогували тайно в Бъкингамския дворец. Месец по-късно Камила обявява годежа си с Андрю. Чарлз я моли да не се омъжва, но тя така или иначе не се вслушва в думите му.

1977 година - принц Чарлз среща принцеса Даяна в имението “Алторп” - нейното семейно имение. Все пак да уточним, че през това време той се среща с по-голямата ѝ сестра - Сара, но все пак остава дълбоко свързан с Камила. 1980 година - пътищата на Чарлз и Даяна се пресичат в дома на семейния им приятел Филип де Пас в Съсекс. Двамата си говорят, а Даяна признава, че в следващия момент Чарлз се нахвърлил върху нея.

1981 година - Чарлз предлага брак на Даяна. Шест месеца по-късно двамата се женят в катедралата “Свети Павел”. Камила е сред гостите. По време на медения им месец Даяна споделя, че Чарлз носи риза с ръкавели, подарък от Камила. Също така тя открива и снимка на бъдещата кралица в дневника на сина на Елизабет II.

1986 година - според биографията на принц Чарлз точно тогава започва аферата му с Камила. Даяна разбира доста бързо. Двете се срещат на рожден ден през 1989 година. “Най-лошият ден в живота ми бе, когато разбрах, че Чарлз се е върнал при Камила”, коментира Лейди Ди приживе пред Андрю Мортън през 1992 г., като допълва: “А една от най-смелите ми постъпки бе, когато отидохме на това ужасно парти. Казах ѝ: “Просто искам да знаеш, че аз знам какво се случва между вас”. И все пак аферата продължава да е публична тайна. Заглавие на статия от 1991 година - “Камила - винаги готова да утеши принц Чарлз”. В нея се допълва, че през месец май Чарлз заминава за Тоскана, но без Даяна, а само на 30 минути от него във вила е… Камила.

1992 година - през юни Андрю Мортън публикува книгата “Даяна - нейната история”, чийто източник е самата Даяна. Там тя разказва подробности за дългогодишната връзка на Камила и Чарлз. През декември Даяна и принцът се разделят. Първо австралийски, след това германски, след тях и британските таблоиди публикуват изтекли пикантни телефонни разговори от 1989 година между принц Чарлз и Камила Боулс, цялата афера е наречена “Камилагейт”. 1994 г. - Чарлз признава за аферата си публично. Заглавията в пресата са “Чарлз: “Изневерих на Даяна.”

1995 година - Андрю и Камила Боулс обявяват развода си. 1996 година - принцеса Даяна и принц Чарлз официално се развеждат. 1997 година - принцеса Даяна умира в тежка катастрофа в Париж.

1999 г. - принц Чарлз и Камила Боулс правят първата си публична изява заедно на рождения ден на сестрата на бъдещата кралица. Камерите улавят как двамата напускат събитието заедно.

2002 година - Камила присъства на погребението на кралицата майка, което директно се тълкува, че кралското семейство е приело новата жена до Чарлз. През 2003 година Камила се премества при принца.

2005 година - принц Чарлз и Камила Боулс обявяват годежа си през февруари, а през април вдигат сватба. Тя получава титлата херцогиня на Корнуол, а не принцеса на Уелс. Кралицата не присъства на малката церемония, но въпреки това е домакин на приема в замъка Уиндзор.

2022 година - кралица Елизабет прави изявление, че след смъртта ѝ Камила ще бъде кралица-консорт. След смъртта на Елизабет II - 51 години след първата им среща, Камила става кралица-консорт.

Снимки: БГНЕС


7
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 11 месеца
6
6 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 11 месеца
5
11 rate up comment rate down comment 0
Петко
преди 11 месеца
Стига Сте ни занимавали с тия маймуни.Имаме си достатъчно поводи и за радости,и за притеснения,за да ни облъчвате дни наред,със събитие,което вълнува само сноби,но не и нормалните хора Сигнализирай за неуместен коментар
4
20 rate up comment rate down comment 2
До 666
преди 11 месеца
Когато си имал право на избор и си направил грешният. Никой не ти дава право да проваляш живота на други хора, само и единствено за да поправиш грешката си - НИКОЙ! Камила е объркала съдбите на много хора (нейните деца, децата на Чарлз, Даяна, Андрю, родителите им и т.н.) , за да поправи грешката си и да постигне целта си. Толкова е егоистична и подла! Никога британците няма да я приемат за Кралица и точно тя е в основата за настроенията и противници на кралската институция въобще в Британия. Сигнализирай за неуместен коментар
3
8 rate up comment rate down comment 1
Попова
преди 11 месеца
Както винаги ние сме запознати в детайли за нещо, за което не подозират и трите основни действащи лица... Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 14
Денна
преди 11 месеца
1
11 rate up comment rate down comment 16
666
преди 11 месеца
Защо ние я мразим? Защо не виждаме любовта, преборила и надживяла смърти, канони, омраза, разстояния? Защо обожествяваме Ди и плюем Кам? Подчинени на нековни традиции и ограничения, живели един за друг в дългогодишни брачни окови, двама човека постигнаха щастието. Жалко за Ди, но не е била светица. Да се отдадеш на благотворителност, за да запълниш душевни прознини, е двелулично. Мистър Боулз, такива рога е сложил на Камила че едвам удържа короната.Щастие и дълго царуване. Да живее Кралят! Сигнализирай за неуместен коментар