Кои са токсичните навици в срещите, които ви пречат в търсенето на любовта?

Срещите са много добър начин да опознаете човека

26.02.2023 | 18:30 Редактор: Ирена Бакърджиева
Кои са токсичните навици в срещите, които ви пречат в търсенето на любовта?

Когато търсите любов, излизането по срещи е една от възможностите, които можете да използвате, за да откриете подходящ партньор. Срещите са много добър начин да опознаете човека, да изслушате мислите му, да разберете повече за личността му от жестовете, езика на тялото, разсъжденията.

Срещите обаче са нож с две остриета, защото могат да са колкото изясняващи, толкова и заблуждаващи. Най-ясна преценка за човека можете да добиете, когато го наблюдавате в естествена среда сред приятелите му, обкръжението му, в различни ситуации. Тогава най-ясно личат чертите от характера му, начините на действие, реакциите. Те дават най-ясна представа що за човек имате пред себе си.

Но когато търсите любов и излизате по срещи, вие самите бивате подложени на щателна преценка от страна на човека срещу вас. Има някои типове поведение, които често са подсъзнателни и които се приемат като токсични. Те могат да ви попречат да откриете любовта, защото може да отблъснат човека, с когото се срещате.

Кои са токсичните навици в срещите, които ви пречат в търсенето на любовта?

1. Говорите прекалено много.

Прекалено много говорене не е добра стратегия. Опитайте се да се владеете и да не говорите прекалено, защото това може да ви направи непривлекателни. Изобилната информация, особено твърде лична, не е подходяща на първи срещи. Подобно поведение се приема като токсично, най-вече ако не оставяте човека срещу вас да говори и да сподели нещо за себе си. Ще бъдете приети като егоцентрици или нарциси, които се интересуват само от себе си.

2. Отписвате хората заради незначителни причини.

Една от често срещаните грешки по време на срещи е да се ръководите от стереотипи. Те ви пречат да погледнете по-дълбоко в душата и личността на човека, с когото имате среща. Ако незначителни неща, като ръст, възраст, физически особености ви карат да отхвърляте потенциални партньори, това ви пречи да откриете любовта.

3. Очаквате да се влюбите моментално.

Невинаги искрите се разпалват на момента. Ако витаете в облаците и гледате на любовта прекалено идеалистично, това ще ви попречи да я откриете. Не очаквайте искрите да се разпалят моментално. Ако това не се случи, не бързайте да се насочите към следващия потенциален партньор, а дайте шанс на любовта да процъфти с времето, стига да сте намерили подходящ човек.

4. Търсите прекалено много втори мнения.

Ако сте несигурни в себе си, това ще се отрази и на взимането на решения в любовта. В такива случаи дори да сте намерили подходящ партньор, вие търсите мнението на приятелите си, споделяте с тях и очаквате те да решат вместо вас. Всеки има своите индивидуални предпочитания и разбирания, което по-скоро ще ви обърка и попречи, отколкото да ви помогне.

Прочети още в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay