Страдате от високо кръвно и стрес? Може би сте в токсична връзка

Те са едно от най-негативните преживявания, които могат да ви се случат

23.02.2023 | 21:04 Редактор: Петя Кръстева
Страдате от високо кръвно и стрес? Може би сте в токсична връзка

Токсичните връзки са едно от най-негативните преживявания, които могат да ви се случат. Понякога хората остават в подобни отношения твърде дълго, което може да им донесе много повече емоционални щети, отколкото ако прекратят бързо такава връзка. Освен емоционалните и психичните проблеми и щети, които токсичните връзки причиняват, налице могат да се появят и физически увреждания, които могат сериозно да повлияят на здравето ви. 

Кои са начините, по които токсичните връзки увреждат здравето?

Високо кръвно налягане

Токсичната връзка може да е в основата на високото кръвно налягане, с което се борите. Повишеният хроничен стрес в тялото, предизвикан от дългосрочните токсични отношения, може сериозно да повлияе на нервната система, а тя от своя страна да окаже негативно влияние върху сърдечносъдовата система и кръвното налягане.

Хроничен стрес

Токсичните връзки могат да повишат стреса в тялото и да го превърнат в хроничен, а това не е никак добра идея за цялостното здраве. Натрупването на постоянен стрес в организма води до множество здравословни проблеми, хронични заболявания, тежка умора, предразположеност към инфекции, дегенеративни заболявания, дори някои видове рак.

Четете повече по темата на az-jenata.bg

Снимка: Pixabay