В знак на уважение към кралицата: Променят и Седмицата на модата в Лондон

Всички концерти и коктейли на 19 септември са изместени

14.09.2022 | 06:30 Редактор: Искра Ангелова
В знак на уважение към кралицата: Променят и Седмицата на модата в Лондон

Британската кралица ще бъде погребана на 19 септември, точно 11 дни след нейната смърт. В знак на почит към нея, Обединеното кралство е в официален траур. В тази връзка, много събития бяха отменени или пренаредиха тяхната програма. Сред тях е и Седмицата на модата в Лондон.

След трагичната вест за кончината на Елизабет Втора, от Британския моден съвет обявиха, че все пак известното събитие, което събира множество дизайнери, за да представят своите нови колекции, ще се състои. То ще продължи по план, който е претърпял няколко изменения.

Лондонската седмица на модата наистина ще продължи по план, макар и с по-малко прояви

"Седмицата е важен момент за дизайнерите - да покажат колекциите си в определен момент от модния календар...", се казва в официалното изявление, според което събитието все пак е и бизнес ориентирано.

Организаторите посочват, че шоутата и дефилетата  яма да бъдат отменени. Но помолиха дизайнерите да се съобразят с това, че британците са в траур.

Кои са основните промени в програмата на Седмицата на модата в Лондон?

От Burberry обявиха, че първоначално тяхното шоу било насрочено за събота, 17 септември. Но "в знак на уважение" към покойната кралица, ще бъде отменено. Това на Raf Simons също няма да се състои.

Междувременно всички концерти и коктейли на 19 септември - датата, на която майката на Чарлз III ще бъде погребана, са изместени. Ето защо шоутата на някои дизайнери, планирани за тогава, ще бъдат отложени за друга. Като се очаква в някои колекции да се появят някои британски символи или любими цветове от гардероба на Елизабет II.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Бушмил
преди 1 година
Е те си я уважават, не е учудващо. Сигнализирай за неуместен коментар