Чрез дрехите и брошките си Елизабет II показа, че владее съвършено изкуството на дипломацията

Отвъд медийния образ, кралицата ще бъде запомнена и с безпогрешното спазване на етикета

09.09.2022 | 20:00 Редактор: Теодора Патронова

Отвъд медийния образ, кралица Елизабет II ще бъде запомнена и с безпогрешното спазване на етикета. А често в тоалетите ѝ можеха да бъдат разчетени скрити послания. 

Българската следа върху облеклото на Елизабет II е оставила Ина Асса. Тя създава дизайна на брошката, подарена на Нейно Величество от българската президентска двойка през 2018 година.

"За мен това е човече от българска шевица, която наподобява на хоро. То изразяваше моста между България и Англия. Разбира се, всичко е политика", обясни Ина Асса.

Хора от близкото и обкръжение разказват, че тя е говорела през брошките си.

"Когато за първи път посрещна Тръмп, тя беше с брошката подарена и от Обама, което на езика на дипломацията означава нещо", разказа Мария Касимова.

Цял екип от ПР експерти още от 80-те години се грижи за изграждането на образа на кралица Елизабет II. Всеки детайл от визията ѝ е бил подбиран целенасочено в синхрон с протокола, за да се отправи търсеното послание към нейните събеседници и света.

"В нейното облекло винаги има известен консерватизъм, за да каже на обществото "Спокойно, всичко е наред", коментира Касимова.

Ярките цветове са неизменна част от тоалетите ѝ, а целта - да се отличава от тълпата.

"Когато се обсъждаше Брекзит, тя се беше появила със син костюм със звезди, а когато започна войната в Украйна тоалетът ѝ беше в цветовете на страната", поясни Касимова.

Елизабет II е владеела до съвършенство езика на дипломацията, но е предприемала и по-екстравагантни прояви, носещи отпечатъка на английското ѝ чувство за хумор.

"Кралят на Саудитска Арабия отива на посещение и лично кралицата го вози с автомобила си, защото именно той не разрешава на жените в арабската страна да шофират", каза Касимова.

Друга отличителна черта във визията на кралица Елизабет II ще останат и екстравагантините и шапки.

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК