Тъмни кръгове и торбички под очите - как да ги премахнем с помощта на мед

Приложен върху кожата той спомага за нейното стягане и хидратация

10.06.2022 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Тъмни кръгове и торбички под очите - как да ги премахнем с помощта на мед

Тъмните кръгове и торбичките под очите са отражение на напредването на възрастта, нашите хранителни навици, начина, по който се грижим за кожата си, гена, който носим и т. н. Ползваме подходяща козметика, посещаваме процедури при козметик, но не забравяме и за полезното действие на меда върху кожата.

Той е не само част от нашия хранителен план, но знаем, че приложен върху кожата спомага за нейното стягане, хидратация и намаляване на тъмните кръгове и подпухнали клепачи.

Вижте няколко идеи как може да поглезите кожата си с мед за повече красота.

1. Комбинация от сок от краставица и мед. Тази комбинация се нанася върху чиста и суха кожа. След 10 минути може да изплакнете и да нанесете подходяща козметика.

2. Лимонов сок и мед. Към 1 ч. л. мед добавете няколко капки лимонов сок. Комбинацията се нанася в зоната на долния клепач и се оставя да действа 10 минути. След изплакване нанесете подходящ крем.

3. Маска с мед и пасиран банан. Необходимо ви е малко парче от плода, към което да добавите 1-2 ч. л. мед. Маската се оставя да действа 15-20 минути.

4. Мляко и мед. За да намалите тъмните кръгове и подпухването на долния клепач, може да комбинирате меда както с кисело, така и с прясно мляко. Към 1 ч. л. мед добавете малко количество мляко. Нанесете маската и след 10-15 минути изплакнете. Без значение коя грижа ще изберете за вашата околоочна зона, винаги след изплакването ѝ нанасяйте подходяща козметика.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
Пропорциите не са от най-прецизните, но са лесни за забъркване и ще опитам с краставициата, защото другите ще ги изям. ;р Сигнализирай за неуместен коментар