Лавандулова вода за пълноценна грижа за кожата, скалпа и косата

Помага за намаляване на стреса и улеснява заспиването

04.06.2022 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Лавандулова вода за пълноценна грижа за кожата, скалпа и косата

Лавандуловата вода притежава множество полезни свойства, които осигуряват грижа за кожата, косата и мускулите. Лавандуловата вода има антибактериално, обезболяващо, овлажняващо и релаксиращо действие. Тя позволява да се използват ценните свойства на лавандулата в грижата за кожата и красотата.

Водата от лавандула има релаксиращо действие. Тя помага за намаляване на стреса и улеснява заспиването. Преди лягане напръскването на няколко капки върху възглавницата, допринася за по-пълноценен сън.

Благодарение на обезболяващото си действие лавандулата помага за отпускане на мускулите, за по-ефективно справяне с болките и мускулните крампи.

По този начин може да се добавят няколко капки лавандулова вода към лосиона за тяло, след спорт или за отпускане на мускулатурата след стресови ситуации.

Грижа за кожата

Освен че действа като мускулен релаксант и успокоява стреса, лавандуловата вода е идеална за третиране на комбинирана кожа със склонност към омазняване. Лавандуловата вода не само почиства външно кожата, но има и детоксикиращо действие. Ежедневната употреба на лавандулова вода помага за регулиране на производството на себум от кожата и има матиращо действие.

При кожа, склонна към акне, лавандуловата вода помага за отпушване на порите и предотвратява появата на петна и белези.

Лавандуловата вода е особено подходяща за чувствителна и реактивна комбинирана кожа, тъй като за разлика от много почистващи препарати за комбинирана кожа, тя нежно почиства и подобрява състоянието на кожата.

Подходяща е дори за хора, предразположени към псориазис или себореен дерматит. Лавандуловата вода може да се използва като средство за премахване на грим или като тонизиращ лосион всеки ден.

Четете повече по темата в puls.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК