Етерични масла за детоксикация и успокоение

Стресът, неправилното хранене, околната среда и начинът на живот са определящи за това доколко тялото ни е пълно с токсини

01.06.2022 | 23:00 Редактор: Жаклина Иванова
Етерични масла за детоксикация и успокоение

Стресът, неправилното хранене, околната среда, начинът на живот са определящи за това доколко тялото ни е пълно с токсини. Умората, задържането на излишни течности, промяна в състоянието на косата и кожата, чести настинки, безсъние и други са само част от признаците, че тялото ни се нуждае от детокс.

Разбира се, не бива да чакаме да започнем да се чувстваме зле, за да се погрижим за себе си. Етеричните масла са едно от средствата, с които можем да си подарим малко щастие.

Винаги, когато си купувате такива, е важно да се консултирате със специалист, за да ви посъветва как най-безопасно да ги използвате.

Вижте кои са едни от най-добрите етерични масла за детокс на тялото:

Масло от лимон

Цитрусовото масло е чудесно за детоксикация. За неговия освежаващ и регенериращ аромат се смята, че може да помогне да подобрим настроението си, ако се чувстваме потиснати, а също така е мощен антиоксидант. Лимонът е чудесен за премахване на свободните радикали, което го прави добър избор за подпомагане на черния дроб чрез процеса на детоксикация.

За маслото от лимон, както и за другите етерични масла, е важно да се ползва в комбинация с лосион, разреждащи масла като кокосово, масло от шея, макадамия и други. Добавете 1-2 капки лимоново масло към друго базово, кокосово например или малко количество крем за тяло и нанесете тази грижа с лек масаж в долната част на краката.

Масло от лавандула

Етеричното масло от лавандула има успокояващ аромат, което го прави отличен избор, когато искаме да се отпуснем и да намалим стреса, главоболието, мигрената, депресията. Как може да се ползва? Единият от начините е да комбинираме 2 капки от маслото с друго базово и да масажираме в областта на китките, а вечер да нанасяме тази комбинация върху стъпалата преди сън.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК