Техники за справяне със стреса и тревожността

Уханието на прясно окосена трева може да подобри настроението ни

31.05.2022 | 08:44 Редактор: Ваня Кузманова
Техники за справяне със стреса и тревожността

Тревожността и стресът са част от живота на всеки човек. Въпреки понякога да умеем да се справим с тях, невинаги можем да превключим към доброто настроение и позитивните мисли. 

1. Поставете кубче лед в горната част на врата си

Китайската медицина работи много със стимулиране на определени точки в човешкото тяло. Точката фън фу се намира точно под основата на главата ни. Смята се, че помага при множество проблеми, включително главоболие, липса на сън, целулит и подобряване на настроението.

За да намалите напрежението, вземете кубче лед, което може да поставите и в тензух, шал, фина кърпа. По възможност легнете по корем и след това поставете леда, отпуснете се. Задръжте леда в рамките на 20 минути.

2. Аромат на прясно окосена трева

Според западни изследвания, уханието на трева, която е прясно окосена, може значително да подобри нашето настроение и да намали стреса. Ето защо, ако имаме градина и се налага да поддържате тревата добре окосена, не пропускайте да се заемете с това.

Ако нямате градина, може да потърсите различни аромати за дома или масла, които създават усещането, че се намирате сред прясно окосена трева.

3. Отпуснете езика в устата си

Още една ефективна техника за подобряване на настроението. Ако искате да прекъснете негативния вътрешен диалог, който се върти в главата ви, опитайте се за 2-3 секунди поне да отпуснете езика в устата си.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК