Кои етерични масла ще ни помогнат в борбата с бръчките?

Те предпазват кожата и са богати на антиоксиданти

16.02.2022 | 22:35 Редактор: Теодора Патронова
Кои етерични масла ще ни помогнат в борбата с бръчките?

Етеричните масла стават все по-предпочитана грижа за кожата на лицето и тялото. Етеричните масла винаги имат повече от едно действие върху кожата ни. Тъй като няма жена, която да не иска да забави появата на бръчки, споделяме 11 от най-добрите масла, които забавят и намаляват тяхната поява. Внимание! Преди употреба се консултирайте със специалист.

Етерично масло от лимон – То е богато на антиоксиданти, които предпазват кожата от оксидативния стрес, като неутрализират действието на свободните радикали. Нанасянето на лимоново масло върху кожата укрепва защитните ѝ сили и намалява риска от преждевременното стареене, като подобрява и нейния тен.

Етерично масло от розмарин – Ароматно масло, което е подходящо за поддържане на цялостното здраве на кожата ни. Има силно антиоксидантно действие, което спомага за предотвратяване на промяната на естествените липиди на повърхността на кожата и забавя стареенето ѝ.

Етерично масло от роза – Розовото масло е едно от най-уникалните продукти в грижа за нашата красота. То има антиоксидантни и антибактериални свойства и редовните грижи с него помагат да запазим кожата си по-млада, здрава и красива за по-дълго време.

Етерично масло от градински чай – Има силно действие срещу свободните радикали, които нанасят щети върху кожата ни, но в същото време укрепва кожата и я прави мека.

Етерично масло от лавандула – Уникално ароматно масло, което има противовъзпалителни, антимикробни и антиоксидантни свойства. Помага за намаляване на стреса върху кожата, но и за баланса на нашите емоции, тъй като има ароматерапевтични свойства.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК