Маслото от тиквено семе в борбата за красива кожа

То е богато на антиоксиданти, като витамин А, Е и селен

05.02.2022 | 12:45 Редактор: Ваня Кузманова
Маслото от тиквено семе в борбата за красива кожа

Какво ще кажете за масло от тиквено семе? То е подходящо като добавка към салати, ястия, има богат ядков вкус, но също така е чудесна грижа и за кожата. 

Богато е на антиоксиданти, като витамини А, Е, селен. Те намаляват вредите, които свободните радикали нанасят. Също така забавят стареенето на кожата и намаляват появата на бръчки, правят кожата по-стегната.

Мастните киселини в маслото от тиквени семки помагат за подхранването на кожата без значение дали е по-мазна или суха. При мазните кожи маслото от тиквени семки спомага и за контрола на себума, като в същото време кожата е добре овлажнена.

Масло от тиквено семе и акне

Ако кожата ви е склонна към образуването на пъпки и акне, тогава маслото от тиквени семки може и да ви бъде от полза. Западни изследвания показват, че маслото от тиквени семки е наистина ефективно за предотвратяване на появата на акне.

Как може да ползвате това масло в грижа за кожата?

Маслото от тиквено семе е чудесно за премахване на замърсяванията от грим. Може да го комбинирате с други базови масла като кокосово масло например като подхранваща терапия за кожа.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК