Кои витамини са необходими на кожата ни през лятото?

Не трябва да забравяме за здравето

08.06.2022 | 19:53 Редактор: Теодора Патронова
Кои витамини са необходими на кожата ни през лятото?

Мислейки за това как да се забавляваме, не бива да забравяме за здравето и красотата на кожата ни. 

Витамини от групата В

За витамин В е известно, че подобрява способността на кожата да се регенерира и подпомага образуването на серамиди, които част от структурата на епидермиса и за важна част от кожната бариера. По този начин нашата кожа е защитена и остава добре хидратирана. Също така се смята, че витамин B намалява видимостта на размера на порите и дори може да намали бръчките, както и зачервяването на кожата през летните месеци. 

Витамин Е

Витамин Е е мощен антиоксидант и една от най-добрите витамини за кожата през цялата година. За него е известно, че спомага за предпазването на кожата от увреждането на вредните слънчеви лъчи. Витамин Е помага и за облекчаване на някои кожни възпаления, а през летните месеци помага на кожата да се възстанови по-бързо след слънчево изгаряне. 

Колаген

Един от най-известните и добри протеини в грижа за кожата, който също като изброените витамини може да си набавим чрез консумацията на храни, прием на добавки и прилагането на козметика, обогатена с него.  Колагенът придава на кожата повече структура и еластичност, а също така има положителен ефект върху косата и ноктите. 

Витамин С

Също като витамин Е, това е още един невероятен за кожата антиоксидант, спомагат за синтеза на колаген в кожата. Според някои западни източници, приемът на витамина под формата на хранителна добавка може да повиши ефективността на слънцезащитните продукти, нанесени върху кожата. 

Витамин А

Този витамин играе важна роля в изграждането на структурата на кожата, спомага за регенерацията на клетките, като подобрява нейния вид. Подобно на витамин Е, витамин А е мастноразтворимо съединение и един от най-важните витамини за здравето и красотата на кожата през лятото, влизащо в състава на редица козметични грижи. Тук може да видите кои храни са богати на него.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Simba
преди 1 година
С какво се набавя този витамин Е? Сигнализирай за неуместен коментар