Съвети на дерматолози за чиста и блестяща кожа за лятото

Горещото време, влажността и допълнителното излагане на слънце могат да доведат до запушени пори, слънчеви изгаряния и тъмни петна

30.05.2022 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Съвети на дерматолози за чиста и блестяща кожа за лятото

Вашите летни планове за красота вероятно включват чиста и блестяща кожа. Реалността обаче е, че горещото време, влажността и допълнителното излагане на слънце могат да доведат до запушени пори, слънчеви изгаряния и тъмни петна. Тези често срещани проблеми могат лесно да се предотвратят, ако имате стабилна и правилна рутина за грижа за кожата.

С последователност перфектната рутина за грижа за кожата ще работи за вас през цялата година, но има няколко промени, които можете да направите, за да сведете до минимум сезонните странични ефекти, които лятото може да има върху красотата ви.

Ето какво съветват дерматолозите:

1. Слънцезащита

Дерматолозите са единодушни, че правилната UV защита е най-важната стъпка във всяка рутина за грижа за кожата през цялата година, но трябва да ѝ се обърне особено внимание през лятото. Тогава дните са по-дълги и неизбежно прекарваме повече време на слънце.

Слънцезащитният крем трябва да се прилага всеки ден върху зони, които са изложени на светлина, което често включва лицето, шията, гърдите, ушите и ръцете. Особено важно е да се прилага отново на всеки два часа или по-малко, ако плувате или се потите. Ако сте в движение и трябва да нанесете повторно слънцезащитен крем, споделя д-р Мариса Гаршик.

2. По-лек овлажнител

Въпреки че се потите повече през лятото, кожата ви все още трябва да бъде овлажнена. Тук обаче е важно да знаете, че сезонната сухота не е често срещана през топлите месеци и затова нямате нужда от богат овлажнител, както през зимата.

"Аз препоръчвам изцяло премахване на вазелина и тежките овлажнители и замяната им с леки продукти на базата на хиалуронова киселина", казва д-р Лал.

Четете повече по темата в tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК