Какви са ползите за кожата от витамин Е?

Намалява бръчките

22.05.2022 | 15:15 Редактор: Ваня Кузманова
Какви са ползите за кожата от витамин Е?

Витамин Е е един чудесен пример за естествена съставка, която дава именно тази богата палитра от грижи за кожата. Не е необходимо да се снабдявате с огромен набор от козметични продукти. Достатъчно е да се придържате към основните прости съставки, които дават невероятни ползи за кожата. С помощта на витамин Е можете да си приготвите няколко полезни рецепти за грижа за кожата, които са напълно естествени и имат мощен антиоксидантен ефект върху кожата.

Витамин Е е мощен антиоксидант, който предпазва тъканите и клетките от увреждане както на кожата, така и на всички органи в тялото.

Кои са основните ползи от витамин Е?

Бори се със свободните радикали

Свободните радикали предизвикват възпаления в тъканите, преждевременно стареене, които се отразяват зле на кожата. Микровъзпаленията, причинени от оксидативния стрес в тъканите карат кожата да повяхва, да се появяват фини линии и бръчки, да изглежда състарена. Свободните радикали карат кожата да изглежда с нарушена структура. Като мощен антиоксидант витамин Е има свойството да се бори с влиянието на свободните радикали, особено ако се включва ежедневно в грижата за кожата.

Дълбока хидратация

Витамин Е има силно омекотяващ и хидратиращ ефект. Той прониква във външния и вътрешните слоеве на кожата, като подхранва и спомага за задържането на влагата в клетките. Добре хидратираната кожа е по-малко склонна към преждевременно стареене и поява на бръчки.

Намалява бръчките

Витамин Е има свойството да подпомага забавянето на стареенето на кожата. Той намалява появата на фини линии и бръчки. Неслучайно е съставна част от редица продукти с антистареещи съставки и ефект. Като мощен антиоксидант, витамин Е има свойството да намалява вредното влияние на околната среда, слънчевите лъчи, свободните радикали, които вкупом ускоряват стареенето и спомагат за ранна поява на бръчки.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК