Защо не трябва да тренираме 6-7 пъти в седмицата

Голяма грешка е поставянето на нереалистични фитнес цели

04.03.2022 | 10:46 Редактор: Теодора Патронова
Защо не трябва да тренираме 6-7 пъти в седмицата

Една от грешките, които повечето хора правят, е да си поставят нереалистични фитнес цели. Така разочарованието от непостигнатите успехи ги връхлита бързо и те губят мотивация.

Едно от най-трудните неща е да останете мотивирани и да превърнете движението, упражненията и тренировките в редовна и неизменна част от ежедневието ви.

Тренирайте 12 дни от месеца.

Като за начало си обещайте да не пропускате тренировка, но не всеки ден и не 6 дни в седмицата. Не се изтощавайте и не превръщайте тренировките в задължение, което мразите. Започнете с 12 тренировки на месец. Това прави разпределението примерно по 3 тренировки на седмица. През това време ще свикнете, ще усетите как се чувства тялото ви, какъв е ефектът върху психиката ви. Ще си дадете плавно време за преход от заседнал към активен начин на живот.

Тичайте по един километър в продължение на 6 седмици.

За да не намразите тичането, а и за да не се нараните, тичайте по малко в продължение на 6 седмици. Не се хвърляйте веднага да тичате 10 км. Това не само ще ви демотивира, защото ще ви изтощи до краен предел, но и може да се нараните.

Опитвайте по една нова тренировка всяка седмица.

Не е задължително да стоите във фитнеса, ако това не ви е приятно. Има толкова много спортове и тренировки, сред които да изберете най-добрата за вас. Добре е да предизвиквате тялото си с различни тренировки. За да разберете какво най-много ви допада, опитвайте по нещо ново всяка седмица.

Правете по 10 хиляди крачки всеки ден.

Това число може да звучи като недостижима цел, но всъщност не е така. Ако опитате да ходите повече пеша и да не използвате транспорт, ще видите колко бързо всъщност се правят 10 хиляди крачки. Ходенето пеша има много ползи за здравето и може да ви помогне да тонизирате цялото тяло.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК