Маслото от кафе в борбата с торбичките и тъмните кръгове под очите

Кафето е богат източник на антиоксиданти и има противовъзпалителни свойства

21.03.2022 | 06:30 Редактор: Здравко Черкезов
Маслото от кафе в борбата с торбичките и тъмните кръгове под очите

Недоспиване, дехидратация, дълги часове пред телевизора, мобилни устройства, генетика. Всичко това може да доведе до появата на торбички и тъмни кръгове около очите. Въпреки че има редица козметични процедури и грижи, които могат да помогнат за тяхното редуциране или премахване, маслото от кафе заслужава специално внимание, когато става въпрос за здравето и красотата на нашата кожа.

Кафето е богат източник на антиоксиданти и има противовъзпалителни свойства, като също така се смята, че помага за изсветляване на тъмните кръгове, но също така намалява подпухналостта и торбичките под очите. Кофеинът пък помага за подобряване на кръвообращението, което може допълнително да помогне за подобряване вида на деликатната кожа в зоната на околоочния контур.

Торбичките под очите често могат да се проявят като лека подпухналост, но да се развият във времето, с напредването на възрастта. Клепачите биват поддържани от тъкани и мускули, които отслабват с напредването на възрастта. Маслото от кафе се отличава със своите противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на подпухналостта и торбичките под очите.

Маслото също така спомага и за стесняване на кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението, което също може да намали подпухването. Не на последно място, танинът, който е растително съединение в кафето, помага за стягане на кожата, намаляване задържането на излишни течности, което намалява не само отоците около очите, но и фините бръчки.

Четете повече по темата в Az-jenata.bg 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК