Скачане на въже - прекрасно кардио упражнение за топене на мазнини

Неслучайно е част от тренировката на спортисти от най-различни дисциплини

18.01.2022 | 11:02 Редактор: Ваня Кузманова
Скачане на въже - прекрасно кардио упражнение за топене на мазнини

Скачането на въже е прекрасно кардио упражнение. То е интензивна тренировка за цялото тяло, защото при скачането на въже участват всички групи мускули както на краката, така и на корема, гърба, горната част на тялото и ръцете.

Неслучайно скачането на въже е част от тренировката на спортисти от най-различни дисциплини – то е чудесен начин да се стегне мускулатурата, да се изгорят мазнини и да се подобри балансът, издръжливостта.

Скачането на въже може да помогне в ускоряването на топенето на мазнините. Но може ли да помогне и за изгарянето на коремни мазнини? Отговорът не е еднозначен, защото факторите са много. Въпреки че скачането на въже е съсредоточено предимно върху мускулите на краката и бедрата, то може да въздейства и върху коремните мускули, като подпомогне изгарянето на коремните мазнини.

Скачането на въже може да помогне да изгорите мазнините по корема в дългосрочен план. За целта обаче трябва да сте постоянни. Важно е и да се включват разнообразни видове тренировки. Не разчитайте само на скачането на въже в борбата срещу излишните мазнини. 

Колкото повече и различни активности включвате в тренировъчната си рутина, толкова повече калории ще изгаряте и ще поддържате все по-добра форма. Освен скачането на въже, други подходящи кардио тренировки за изгаряне на коремни мазнини са тичане, бързо ходене, каране на колело, силови тренировки, според verywellfit.com.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК