Ето как да направим новата година по-здравословна и щастлива

Може да заменим сладките със семена или с ядки

05.01.2022 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Ето как да направим новата година по-здравословна и щастлива

Всяка нова година започва по един и същи начин - с болки в главата от предишната вечер, трудно събуждане към обяд, спомени за това как е минал купонът и разглеждане на клипове и снимки.

Наред с всичко това началото на януари е време за съставянето на план за действие през новата година. Какви цели искаме да постигнем, как да ги постигнем и как те ще повлияят на цялостното ни щастие? Разбира се, желанието да отслабнем след празниците винаги заема едно от челните места, както и печеленето на повече пари, пътуването до други държави и повече почивка.

Понякога обаче поставянето на висока летва може да се окаже огромна грешка. Според терапевта по хранене Дана Стъртевант, това неизбежно води до надхвърляне на възможностите ни и евентуално разочарование от неуспехите. Тя дава за пример модните дни, като пречистването със смутита и зелени сокове.

Според нея, сме привлечени към тях, защото наистина дават резултат, но за много кратко време. Веднага щом започнем да приемаме отново твърда храна, се връщаме в начална позиция. Да не говорим, че по време на пречистването нямаме енергия, настроение и постоянно гладуваме.

1. Подобрете десерта си

Ако желаете нещо сладко след вечеря, хапнете си! Но ако искате да намалите захарта и все пак да задоволите това желание, може да замените сладките с нещо като ядки или семена. Така че, вместо да посягате към шоколадовия блок, опитайте покрити с шоколад бадеми, замразени бананови хапки или шоколадов чипс.

2. Зеленчуци за закуска

Закуската често се пренебрегва като възможност за включване на още зеленчуци в хранителния режим. Според изследване, 91% от хората не се снабдяват с достатъчно количество зеленчуци, което е доста притеснително. Опитайте да добавите към тоста си пюре от авокадо, шепа бейби спанак или сотирани картофи към бърканите си яйца. Може също така да смесите настъргани тиквички в тесто за палачинки или настъргани моркови в овесени ядки.

Четете повече по темата в tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК