Очаква ни ретроградна Венера - защо е много по-силна от ретроградния Меркурий?

Тя може да причини много емоционални предизвикателства

19.11.2021 | 07:52 Редактор: Искра Ангелова
Очаква ни ретроградна Венера - защо е много по-силна от ретроградния Меркурий?

Веднъж на 18 месеца Венера става ретроградна. През това време отношенията и финансите се обръщат с главата надолу, докато преоценяваме и преразглеждаме начина, по който се ангажираме с другите и използваме парите си.

Този път Венера ще бъде ретроградна за 40 дни и 40 нощи в Козирог от 19 декември 2021 до 29 януари 2022 година. Въпреки това, няма да ви се наложи да чакате до следващия месец, за да усетите ефектите от явлението. Предретроградната зона вече започна, на 17 ноември, а постретроградната ще завърши на 1 март 2022 година. С две думи – очаква ни дълго пътуване.

Какво означава ретроградна Венера?

Венера – планетата на любовта и красотата, която управлява страстите, взаимоотношенията, удоволствието, изкуството и парите, е важна част от живота ни. Тя влияе върху това как се социализираме, свързваме и привличаме другите. В астрологията я търсим, за да разберем как можем да предизвикаме вдъхновение и вълнение, както и как да се насочим към дейности, които намираме за удовлетворяващи. Така че - ретроградната Венера може да причини много емоционални предизвикателства.

Обикновено ретроградите показват обратното движение на планетите. Това не е така с Венера и Уран, защото те са единствените две планети във Слънчевата система, които се въртят в противоположна на Земята посока.

Когато настъпи ретроградността, Венера се забавя, което ни кара все повече да усещаме ефектите от нея. Сега Земята се движи по-бързо от нея, което прави ретроградността по-забележима за нас. Някои дори може да кажат, че това е по-лошо от ретрограден Меркурий поради начина, по който планетата се движи в Слънчевата система и защото е по-близо до Земята. Венера е втората планета, а ние сме третата.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК