Идеи за домашни маски за лице, с които да подхраним кожата си

Авокадото и кокосовото масло са изключително подхранващи съставки

04.10.2021 | 23:24 Редактор: Жаклина Иванова
Идеи за домашни маски за лице, с които да подхраним кожата си

Есента ухае на канела, ябълки и има вкус на мед. Все любими съставки, които обичаме да комбинираме, когато си правим здравословни десерти. Но те са подходящи и за направата на домашни разкрасяващи маски за лице.

Вижте няколко идеи, с които да подхраните кожата си тази есен.

Маска с авокадо и индийско орехче

Чудесна е за студените месеци, особено ако кожата ви е по-суха. Авокадото и кокосовото масло са много подхранващи съставки, докато индийското орехче ще помогне за стягане на кожата (ако кожата ви е по-чувствителна може и да го пропуснете).

В купичка намачкайте ½ добре узряло авокадо и добавете към него ½ с. л. кокосово масло, ½ ч. л. настъргано индийско орехче и ½ ч. л. канела. Всички съставки се смесват добре. Маската се нанася върху почистена и суха кожа. След 15 минути се изплаква и се нанася подходяща козметика.

Маска за лице с индийско орехче и канела

Канелата е чудесен естествен ексфолиант, докато индийското орехче, както вече споменахме, помага за това кожата да бъде по-стегната. Към тях добавяме хубав мед, който има успокояващо и подхранващо действие.

За да си приготвите тази маска за лице, ще ви бъдат необходими 1 с. л. мед, четвърт чаена лъжичка канела и четвърт чаена лъжичка индийско орехче. Нанесете маската върху чиста и суха кожа и оставете да действа 15-20 минути. След като я изплакнете с хладка вода може да нанесете подходяща козметика.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.