Най-подходящата маска за суха и увредена коса

Косата се нуждае от стабилна хидратация и подхранване, за да възвърне жизнеността си

03.05.2021 | 13:05 Редактор: Жаклина Иванова
Най-подходящата маска за суха и увредена коса

Сухата и увредена коса е проблем, с който много жени се сблъскват, особено след края на зимата. Атмосферните условия в студените месеци правят косата уязвима, накъсана, силно дехидратирана и податлива на увреждания.

Тя се нуждае от стабилна хидратация и подхранване, за да възвърне жизнеността и здравината си, блясъкът ѝ да засияе отново и да ви достави нужното самочувствие.

Когато става въпрос за хидратиращи и подхранващи маски съществуват много рецепти, включващи всякакви продукти – от авокадо до кокосово масло.

Има обаче една-единствена съставка, от която косата ви се нуждае, за да върне жизнеността си и да се хидратира в дълбочина. Това е арганът.

Аргановото масло е единственото, от което косата ви има нужда. Не се нуждаете от други маски, за да възстановите уврежданията, нанесени през зимата. 

Едно от най-добрите масла за суха и увредена коса е аргановото. То е много богато на мастни киселини, които проникват в дълбочина в скалпа, подхранват фоликула, стимулират растежа и обновяването на косъма, и спомагат за задържането на влагата в него. Това масло е и много богато на антиоксиданти, сред които витамин Е, който играе съществена роля в регенерирането на косата.

Мастните киселини в аргановото масло допринасят за изглаждане на накъсаните микровлакна в косъма, което го прави жизнен, лъскав, силен и здрав.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК