Какво да променим, ако косата ни изтънява?

За да имате по-здрава, гъста и лъскава коса, ще трябва да преоцените начина, по който се храните

01.05.2021 | 21:53 Редактор: Жаклина Иванова
Какво да променим, ако косата ни изтънява?

След обилното капене на косата, изтъняването ѝ е друг често срещан проблем в началото на пролетта. Той се наблюдава най-вече при хора, които не са се хранили разнообразно през зимата и имат недостиг на определени витамини и минерали. При други се наблюдава при хормонални проблеми, стрес или след боледуване и изтощаване на организма.

А когато косата изтънява и космените фоликули се променят, това води до допълнително косопад и още стрес. Получава се един затворен кръг, от който има излизане, ако посетите лекар навреме и промените начина си на живот.

За да имате по-здрава, гъста и лъскава коса, ще трябва да преоцените начина, по който се храните. Осигурите ли на тялото си пресни плодове и зеленчуци, както и достатъчно вода и други течности за хидратация, ще усетите разликата.

Веднага щом забележите, че косата ви изтънява, увеличете приема на протеини на дневна база. Това означава да консумирате повече мляко и млечни продукти, яйца, боб, соя, пилешко месо и морски дарове, пише Bebeautiful.

Понякога се къпем набързо и забравяме да си сложим балсам. Но това е грешка, с която само помагаме на косата да изтънее или капе.

Неизползването на този продукт за коса може да доведе до дехидратация, цъфтеж или начупване на краищата. Ето защо е добре да разчитате на балсам, който овлажнява и придава по-добра текстура на кичурите.

Четете повече по темата в tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК