3 трика за борба с цъфтежа на косата

Маската за коса с кисело мляко и зехтин е един от начините да подхраним косъма си

21.04.2021 | 12:16 Редактор: Никола Симеонов
3 трика за борба с цъфтежа на косата

Цъфнали и разслоени краища на косата са кошмар за всяка жена. Редовната грижа за косата от корена до върха може значително да помогне в справянето с този проблем. Прилагането на подхранващи и хидратиращи маски за коса с натурални продукти е едно добро решение, с което да повлияете благоприятно на цъфналите краища и да осигурите нужната грижа на косъма.

Освен отвън е добре да се погрижите за косата си и отвътре. Наблегнете на здравословните мазнини и протеини, които са основни градивни вещества на косъма. Балансирайте диетата си.

Маска за коса с кисело мляко и зехтин

Смесете ¼ чаша кисело мляко с 1 супена лъжица зехтин. Нанесете върху косата и оставете да действа половин час. Измийте и изплакнете.

Зехтинът е много богат на мастни киселини, които хидратират и подхранват косъма по цялата дължина. Киселото мляко съдържа млечна киселина, която премахва мъртвите клетки от скалпа и косъма, като ги заздравява и стимулира клетките да се обновят.

Маска за коса с жълтък и мед

Смесете един жълтък с 1 чаена лъжичка мед. Нанесете върху косата и оставете да действа два часа. След това измийте и изплакнете.

Медът е добър овлажнител, който заключва влагата в косъма и предотвратява начупване и накъсване на косъма. Жълтъкът е пълен с протеини, мазнини и аминокиселини, които подхранват в дълбочина и подобряват текстурата на цъфналите краища на косъма, пише Az-jenata.bg

Топло кокосово масло

Загрейте ¼ чаша кокосово масло за около 10 секунди в микровълновата. Разбъркайте го добре да се втечни. Добавете 6 капки масло от розмарин и разбъркайте. Нанесете върху суха коса върху целия скалп. Разнесете надолу към краищата. Можете да добавите и масло от ший или масло от арган. Увийте косата с кърпа или шапка. Оставете да действа през цялата нощ. На сутринта измийте.

Кокосовото масло е много богато на мазнини, важни за подобряване структурата на косъма. То хидратира, стимулира растежа на косата и регенерирането на клетките на кожата и косъма.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК