За красива и здрава коса: Домашен шампоан с кокосово мляко

Често забравяме, че и косата ни се нуждае от детокс

09.04.2021 | 13:24 Редактор: Искра Ангелова
За красива и здрава коса: Домашен шампоан с кокосово мляко

Когато говорим за детокс, най-често имаме предвид тялото си. Правим диети за прочистване, наблягаме на храни и напитки с детоксикиращ ефект. Но много често забравяме, че и косата ни се нуждае от детокс.

Причините косата и скалпът ни да се нуждаят от детокс са много. Ежедневно ги третираме с измиващи и стилизиращи продукти. Атмосферните условия и замърсеният въздух също влияят силно негативно на косата и кожата на главата.

За да премахнете токсините от косата и скалпа си, можете да си приготвите прекрасен домашен детоксикиращ шампоан. Ето какво ви трябва за него:

Детоксикиращ шампоан с кокосово мляко и витамин Е

Съставки:

- ¼ чаша кокосово мляко;

- ½ чаена лъжица витамин Е (масло);

- ½ чаена лъжица зехтин (ако косата ви е по-мазна, можете да го пропуснете);

- 3 супени лъжици течен кастилски сапун;

- 20 капки етерично масло по избор.

Смесете кокосовото мляко с кастилския сапун в купа. Добавете витамин Е. Ако използвате и зехтин, добавете половината от него. След това разбъркайте добре. Прибавете и етеричното масло. Разбийте с пасатор или в блендер. Изсипете шампоана в подходяща бутилка, съветва az-jenata.bg.

Масажирайте нежно косата и скалпа с шампоана. Оставете го да действа 20 минути, като увиете косата с кърпа. След това изплакнете и нанесете балсам или маска.

Снимка: Pexels

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК