Няколко начина да придадете обем на косата си

Яйцата са много богати на протеини, витамини и минерали

06.04.2021 | 23:30 Редактор: Искра Ангелова
Няколко начина да придадете обем на косата си

Обемът на косата е мечта на много жени, особено тези, които по природа имат по-тънък и гладък косъм. Ако сте се насочили към домашните маски и средства за придобиване на обем, ще ви представим някои дарове на природата, които се използват още от древни времена.

Яйчен белтък

Яйцата са много богати на протеини, витамини и минерали. Редовната им консумация подпомага състоянието на косата отвътре. Отвън можете да си направите маска с белтъци за повече обем и блясък на косата. Необходими са ви два белтъка, разбити на сняг, които да нанесете върху косата. Изчакайте да подействат около час или докато изсъхнат напълно. След това измийте.

Можете да направите и още една модификация на маската, но по-обогатена. Вземете 2 белтъка. Смесете ги с 2 супени лъжици кокосово масло. Разбъркайте добре. Нанесете за 20 минути върху косата. След това измийте.

Алое вера

Алоето е много богато на хранителни вещества, които успокояват косата, овлажняват я и подхранват, особено сухата и изтощена коса.

Смесете 2 супени лъжици алое с 1 супена лъжица зехтин. Разбъркайте и нанесете върху косата. Увийте с кърпа или найлон. Изчакайте да подейства 30-40 минути. Измийте с хладка вода, съветва az-jenata.bg.

Авокадо

Авокадото е много богато на мазнини, витамини, минерали. То подхранва както отвътре, така и отвън. Използвайте го за обем на косата, като смесите 1 пасирано авокадо с 1 супена лъжица кокосово масло и 1 жълтък. Разбъркайте много добре и нанесете върху косата за 20 минути, преди да измиете. Маската придава жизненост и обем на косата

Кокосово масло

Кокосовото масло е много богато на мазнини, полезни за косата. Протеините в него предотвратяват накъсването и подобряват структурата на косата. Нанесете чисто кокосово масло върху косата преди лягане. Увийте я с кърпа или найлонова шапка за баня. Оставете да действа през нощта. На сутринта измийте.

Банани

Бананите са много богат на витамини и силициев диоксид плод. Той помага на косата да се съживи, да върне блясъка и обема си. Намачкайте 1-2 банана в зависимост от големината им. Към тях добавете 1 супена лъжица кокосово масло. Нанесете маската върху косата. Изчакайте 15 минути, преди да измиете.

Снимка:Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК