Ботокс - изненадващо средство за лечение на косата

Той включва съставки, които правят косъма по-плътен и "попълват" несъвършенствата

25.04.2021 | 21:35 Редактор: Здравко Черкезов
Ботокс - изненадващо средство за лечение на косата

Когато чуете думата ботокс, вероятно се сещате за поставяне на инжекция в определени части на лицето, с която се изглаждат някои негови несъвършенства. Да, той е съюзник номер едно на много хора в борбата им с преждевременното страеене. Но има ли средство, което да върши същата работа за косата?

Лечението на косъма с ботокс тепърва си проправя път сред другите доказани терапии, но според специалисти, то е доста по-ефикасно от това с кератин. Освен това не налага инжектиране, каквото имаме при кожата.

Какво представлява ботоксът за коса?

Той има способността да приглади косъма и действа като балсам, като задържа влагата в дълбочина. Подходящ при по-чуплива и къдрава коса, той може да "укроти" непокорните кичури, които стърчат, да подхрани косъма и подобри неговата текстура.

Също както ботоксът елиминира бръчките по лицето, така и този за косата се смята за отлично средство, с което да забавите стареенето. Но трябва да знаете, че той не включва ботоулинов токсин, а само протеини, витамини, антиоксиданти и други все подхранващи съставки. Най-хубавото е, че не съдържа химикали и затова го наричат ботокс-А.

Най-често срещаните съставки, влизащи в ботокса за коса са:
- витамините В5 и Е;
- арганово масло;
- кокосово масло;
- масло от хайвер;
- колагенов комплекс;
- глиоксилова киселина;
- кератин;
- аминокиселини и пептиди.

Макар на пръв поглед ботоксът за коса да няма нищо общо с този за кожата, може да се каже, че има сходен механизъм. Той включва съставки, които правят косъма по-плътен и "попълват" несъвършенствата.

Когато е на лице чуплива и изтъняла коса, ботоксът й придава по-голяма здравина, като подобрява нейната дебелина и форма. Вследствие на това тя има и по-голям обем - нещо, което много от нас се стремят. Следователно, той е нещо като специален филър за нея.

Четете повече по темата в Tialoto.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК