Известен британски актьор бил нулевият пациент с Ковид-19?

Бенедикт Къмбърбач боледува по време на снимките на "Мавританецът"

07.04.2021 | 06:30 Редактор: Здравко Черкезов
Известен британски актьор бил нулевият пациент с Ковид-19?

Бенедикт Къмбърбач обяви, че най-вероятно е бил заразен с Ковид-19, когато сключил договор за ролята си във филма "Мавританецът" в края на 2019 г. По думите на актьора, той не изключва да е бил нулевият пациент с коронавирус във Великобритания.

"Бях невероятно болен. До такава степен, че когато всички тези неща с Ковид изведнъж избухнаха през новата година, си мислех: "О, Боже, наистина ли бях нулевият пациент?", казва звездата пред The Independent, цитиран от Tialoto.bg

"Бях толкова зле – това граничеше с пневмония", добавя той.

Къмбърбач призна, че на няколко пъти повръщал по време на снимките в Кейптаун, Южна Африка, но някак си успял да се справи с дискомфорта и да не спира работа.

След това Бенедикт не съобщава да е боледувал от коронавирус, което го кара да мисли, че го е изкарал още през 2019-а, когато нито един лекар не можел да каже, че това е Ковид-19.

Продуцентската компания на звездата – SunnyMarch, продуцира филма за процеса срещу Мохамеду Улд Слахи, затворник в Гуантанамо от 2002 до 2016 г. Той е обвинен от правителството на САЩ във вербуване на участниците в атентатите с двете кули от 11 септември. Именно мемоарите му от 2005 г., в които той разказва любопитни подробности за това какво е преживял там, вдъхновяват филма.

В лентата Къмбърбач играе подполковник, военен прокурор, който има личен мотив за по-справедлив процес и отказва да преследва Слахи.

По повод сюжетната линия, британската звезда разкрива, че се чувства "доста уверено и че Гуантанамо няма място в нашия свят". Той бе категоричен, че ако има шанс, би помолил американския президент Джо Байдън да го затвори.

"Мисля, че е жестока лична цел свободният свят да затваря хора чрез извънредни предавания, да ги измъчва и да извлича признания, които според тях могат да бъдат използвани в наказателното преследване", казва той. По думите му, Гуантанамо е едно наистина "опасно, ненужно и неефективно място".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
4 rate up comment rate down comment 1
Радко Младич
преди 2 години
Странно за самия мен,но в случая съм съгласен този пич.Имам предвид отношението му към затвори като Гуантанамо и дейностите извършвани в тях.Не ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКА каквато и да било ДЪРЖАВНА агенция,а и ДЪРЖАВА въобще,да ОТВЛИЧА,ЗАДЪРЖА,ИЗМЪЧВА и чак В ПОСЛЕДСТВИЕ ДА ОСЪЖДА както ЧУЖДИ,така и "собствени" граждани!И не-НЕ съм от онези розови либерал-болшевики,които си въобразяват,че защитават и се борят за човешките "права и свободи",поддържайки и заемайки тотално НЕефективни и направо НЕВЪЗМОЖН Сигнализирай за неуместен коментар