Ивайло Пенчев - човекът, отворил вратата на Мария Бакалова към световното кино

Тя е интересна за кино, не е кукла на конци, не е кукла Барби, сподели режисьорът

16.03.2021 | 19:55 Редактор: Здравко Черкезов

Мария Бакалова научава на снимачната площадка, че е номинирана за "Оскар". Съобщава ѝ го режисьорът Джъд Апатоу, с когото снима в момента. Това признава пред журналиста Стаси Айви 24-годишната бургазлийка.

"По време на един от кадрите Джъд се приближи и аз си помислих: "Боже, толкова ли е лошо, че дори не ми го казва на микрофона да го чуят и другите, нещо ще ми се кара сигурно... И чух: "Поздравления за първата ти номинация за "Оскар!", сподели Мария Бакалова.

В емоционален пост в Twitter режисьорът и продуцент на филма "Борат 2" - Саша Барън Коен, не скри емоцията си от успеха на Мария. 

"Поздравления, България! Ти ни даде невероятно талантливата и смела Мария Бакалова, която е пулсиращото сърце на филма "Борат 2". Толкова сме развълнувани за твоята номинация за "Оскар", която пише история!", написа Коен в Twitter.

Младата актриса изгрява в главната роля във филма "Като за последно" на режисьора Ивайло Пенчев. Той е категоричен – признанието на Мария и възможността да се нареди сред звезди като Глен Клоуз и Оливия Колман е огромен успех. 

"Тя е интересна за кино, тя не е кукла на конци, не е кукла Барби като красавица. Тя е чаровна, има страхотно излъчване", каза Пенчев.

"Това е огромно признание и се надявам силно дори да не вземе "Оскар", самият факт, че е номинирана е огромен успех, това е една врата към други български актьори Мария направи страшно много за България и за себе си", категоричен е режисьорът. 

Именно Ивайло Пенчев е човекът, който отваря вратата на Бакалова към световното кино. 

"Дойде при мен и ме попита дали има нещо против по средата на нашите снимки да отиде в Лондон за финалния кастинг, и аз реших да я пусна, защото това е шанс, който един път се случва", разказа той.

Режисьорът е убеден, че Мария не е забравила корените си.

"Мисля си, че е човек, който няма да се възвеличае. Много важно е как ще поеме славата, но мисля си, че е земен човек и би снимала в България, ако ѝ се предложи хубава роля. Тя е достатъчно скромна. Мечтаеше да снима и само да работи дори личния ѝ живот е на втори план", посочи още Пенчев.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК