Феноменалната Мария Бакалова: Винаги ще бъда българче и се гордея с това

Саша Барън Коен публикува в Twitter емоционален отзив след обявяването на номинациите

16.03.2021 | 14:00 Редактор: Юлия Христова

Историческият пробив на Мария Бакалова в номинациите за "Оскар" развълнува близки и приятели на актрисата. Пред Станислава Айви за предаването "На кафе" самата тя сподели как е научила за номинацията си. 

Щастие, приповдигнатост и гордост – така Мария Бакалова описва реакцията си, когато разбира, че е номинирана за златната статуетка за поддържаща женска роля за участието си във филма "Борат 2“. Научава новината на снимачната площадка.

"Работех, работех, работех. По време на един от кадрите Джъд се приближи и аз си помислих: "Боже, толкова ли е лошо, че дори не ми го казва на микрофона да го чуят и другите, нещо ще ми се кара сигурно. И чух: "Поздравления за първата ти номинация за "Оскар", разказа Мария Бакалова.

Режисьорът и продуцент на "Борат 2" - Саша Барън Коен, който партнира на Бакалова във филма, публикува в Twitter емоционален отзив след обявяването на номинациите за наградите "Оскар".
 
"Поздравления, България! Ти ни даде невероятно талантливата и смела Мария Бакалова, която е пулсиращото сърце на филма "Борат 2". Толкова сме развълнувани за твоята номинация за "Оскар", която пише история", написа той. 

Във филма Коен се изявява и като актьор, партнирайки си на екрана с Мария Бакалова.

Самият Коен също е номиниран за "Оскар" в категорията за поддържаща мъжка роля в "Процесът срещу Чикаго 7", а "Борат 2" ще се бори за най-добър адаптиран сценарий. И докато българката пише нова страница от историята ни в Холивуд, в родния град на Мария - Бургас, спомените оживяват. 

"Мога да покажа как е изглеждала тя още от самото начало на нашата съвместна работа. С такава лекота, с такава усмивка тя преминаваше през всичко, че сега ми се вижда толкова естествено, нормално и дори ще ми се стори ненормално, ако тя не вземе тази награда "Оскар". В нашите мисли тя го е взела", сподели класният ръководител на Мария Бакалова в музикалното училище в Бургас Виолета Маврова.

А Мария споделя, че вярва в съдбата.

"Българските думи ме правят най-щастлива, защото съм българка, и съм си българче. Горда съм от това, че съм", заяви актрисата.  

Сред номинациите за "Оскар“ тази година има още една българска следа. Сред екипа на номинирания за награда късометражен филм "Feeling through" е и името на Илиян Иванов. 

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК