България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Мария Бакалова, Холивуд и "Оскарите": Шансовете на актрисата са големи

Всички трябва да се откажем от размахването на пръст, каза Ирина Иванова

16.03.2021 | 09:25 Редактор: Юлия Христова

Вчера бяха обявени най-чаканите номинации от филмовата общност в света - номинациите на Американската филмова академия. За първи път и в България тази надпревара за наградите "Оскар" е много важна. Част сме от тази надпревара заради актрисата Мария Бакалова. След БАФТА и номинацията за "Златен глобус", Мария Бакалова ни направи още по-горди с признанието, че е част от състезанието за "Оскар".

Можем само да сме много щастливи и шансовете са големи тази година Академията ще търси да поощри някакъв различен актьорски стил. От доста време се коментира, че в киноиндустрията нещата са само нови технологии и сякаш има буксуване. Това каза за "България сутрин" кинокритикът и преподавател в НАТФИЗ Ирина Иванова

По думите ѝ целта на ролята на Мария Бакалова била да играе като непрофесионален актьор

"Мария може да бъде отличена, но дори само за номинацията не сме мечтали. Търсен е ефектът на импровизацията, а на режисьора му е било нужно съвсем ново лице, неразпознаваемо. Големият риск е да се довериш на съвсем нова актриса", обясни тя за Bulgaria ON AIR.

Иванова е категорична, че Бакалова е номинирана от най-престижните гилдии и всички трябва да се откажем от размахването на пръст.

"Ако Академията реши да рискува и да заложи на друг стил, ще рискува с Мария. Големият акцент е, че имаме две жени, които са номинирани в категорията за най-добър режисьор, в историята на наградите досега са номинирани още 5 такива само. Ако човек не вдигне голям шум, никой няма да му обърне внимание в тези среди", подчерта Ирина Иванова.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК