9 полезни храни, когато сме болни от грип

Oсобено важно е и пиенето на вода, за да избегнем дехидратацията

05.11.2020 | 13:22 Редактор: Ивет Арабова
9 полезни храни, когато сме болни от грип

Грипът идва с множество неприятни симптоми, включително болки в мускулите, хрема, повръщане и диария. Те не само ви дехидратират, но ви лишават от важни хранителни вещества и калории, които са ключови за борбата с инфекцията.

Ето защо, освен пиенето на вода, трябва да ядете и определена храна, която да попълни загубите. Ето храните, които да хапвате по време на грипа:

1. Бульон

2. Пилешка супа

3. Кисело мляко

4. Плодове с високо съдържание на витамин С

5. Листни зеленчуци

6. Броколи

7. Овесена каша

8. Пипер

9. Хрян

Бульонът и пилешката супа съдържат значителни количества натрий, който е вид електролит и помага на тялото ви да остане хидратирано, като ви кара да задържате вода. Трябва да внимавате с тези две неща, ако имате медицинско състояние, което изисква да сте на диета с ниско съдържание на натрий.

Киселото мляко е богато на протеини, калций, цинк, витамини от група В и витамин D, които помагат за намаляването на чревната недостатъчност. Също така, то съдържа редица пробиотици, които насърчават здравословното храносмилане. Това може да помогне на страдащите от грип, които изпитват симптоми като гадене и повръщане.

Листните зеленчуци, броколите и плодовете (портокали, ягоди, ананаси, киви и манго) са богат източник на витамин С, който според проучвания може да намали продължителността на вашето заболяване. Той също така е особено ефективен в борбата с обикновената настинка.

Цялата статия четете в Tialoto.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
5 rate up comment rate down comment 2
Щерю
преди 3 години
Сребърна вода, лимони, чесън, магданоз, малко люта ракийка + проветряване и движение. Сигнализирай за неуместен коментар