Нещата, които не трябва да правите, докато сте болни от грип

Препоръчва се кратка разходка сред природата

31.10.2020 | 07:30 Редактор: Искра Ангелова
Нещата, които не трябва да правите, докато сте болни от грип

Ако сте настинали – имате болки в тялото, запушен нос, червено гърло и т. н., но искате бързо да се справите с тези неприятни симптоми, то трябва да внимавате за някои неща. Ако искате да оздравеете по-бързо, има неща, които трябва да избягвате да правите, докато не се чувствате добре (в противен случай можете да се влошите).

Ето и кои са те:

1. Да спортувате прекалено много

Не трябва да спортувате докато сте болни. Леките упражнения могат да ви накарат да се почувствате по-добре и да подобрят тонуса ви, но все пак си пестете енергията, докато не се почувствате по-добре. Дори леката настинка трябва да е сигнал за вас, че трябва да си лежите повече и да стоите на топло, докато организмът ви не се справи с вируса.

2. Да си духате носа твърде силно

Не трябва да го правите, без значение колко запушен или задръстен е носът ви. Твърде силното духане може да ви изложи на риск от инфекция на синусите. Някои от възможните ефекти от прекалено грубото издухване са инфекция на ухото, разкъсване на тъпанчето и кървене от носа.

3. Да стоите вкъщи на затворено

Добре е да си почивате повече докато сте болни, но не и да стоите само на закрито. Ясно е, че не трябва да разпространявате микробите си навън, но поне проветрявайте дома си по-често или излизайте на терасата, за да подишате свеж въздух. Ако имате възможност, направете си кратка разходка сред природата, особено ако навън е слънчево.

4. Да се увивате в дебело одеяло

Не трябва да го правите, дори да имате температура и треска. Желанието ви да се стоплите, когато сте болни е разбираемо, но е по-препоръчително да използвате само леки чаршафи, а не вълнени одеяла. Защо? Има шанс температурата ви да се повиши още повече под завивките!

Снимка: Pexels

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК