Кое е най-подходящото време да пием витамини и минерали?

Ако се приемат по правилен начин, те дават максимума от предназначението си

09.05.2020 | 09:19 Редактор: Ивет Арабова
Кое е най-подходящото време да пием витамини и минерали?

Времето, в което приемате различни витамини и минерали, е важно и е от значение за правилното им усвояване. Въпреки че не са лекарства, хранителните добавки оказват своето влияние върху организма. Ако се приемат по правилния начин в точното време, те дават максимума от предназначението си на организма.

Желязо

Желязото се усвоява най-добре, ако се приема с обяда или с вечерята. Храненето провокира повишено отделяне на стомашни сокове. Желязото се приема по-лесно по време на хранене. Ако се взима на гладно, може да предизвика позиви за повръщане и гадене.

Магнезий

Магнезият се взима за успокояване на болки, при мускулни крампи, за здраво сърце и здрави кости, както и за по-добър сън. Тъй като може да предизвика сънливост, е най-добре да се приема вечер.

Витамин С

Витамин С се приема по едно и също време всеки ден по време на хранене. Така се храносмила и усвоява най-качествено. Тъй като е с киселинен характер, витамин С може да предизвика гадене и повръщане, особено на празен стомах.

Витамини В-комплекс

Витамините от група В е най-добре да се приемат рано сутрин. Това е така, защото те дават много енергия и един добър старт на деня, който ви прави дееспособни и жизнени.

Рибено масло

Рибеното масло е антиоксидант с мощни противовъзпалителни свойства. Най-добре е да се приема точно преди хранене, защото може да предизвика често оригване, ако е взето на гладно.

Цялата статия четете на Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК