Американец обяви война на тротинетките, повреди над 140 (Видео)

Мъжът отказва да обяви причината за действията си

06.10.2019 | 21:48 Редактор: Василена Василева

Жител на Флорида обяви война на електрическите тротинетки, давани под наем. 59-годишният американец редовно обикаля нощем с клещи в ръце и повреждал спирачките на скутерите. Полицията смята, че от април 2019 г. досега той е извадил от строя над 140 такива превозни средства, принадлежащи на компанията Lime.

Мъжът е заловен с помощта на камери за видеонаблюдение, след като една нощ отново излязъл на лов и повредил 20 тротинетки, съобщава изданието Sun Sentinel, цитирано от Automedia.bg. Полицаите бързо свързали този случай с останалите, като открили, че повредените скутери почти винаги се намират в близост до дома на заподозрения. 

Самият той признал, че умишлено е увреждал спирачките, но отказва да съобщи точната бройки на скутерите, на които е посегнал. Мъжът не желае и да съобщи мотивите за действията си, но е категоричен, че такива има и тези са "основателни".

Компанията, която дава тротинетките под наем, е била принудена да извади от употреба всички повредени машини, за да не се стигне до аварии и травми. Тя е завела иск срещу мъжа, който ще трябва да покрие разходите по ремонта на скутерите.

Lime е един от най-популярните сервизи за аренда на електрически тротинетки, като той работи не само в САЩ, но и в Европа и Южна Америка.

Кадър: YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК