Иво Инджев: Герджиков е най-удобният служебен премиер за всички

Парадокс е, че българите избират някого, само защото не го познават, отбеляза журналистът по адрес на президента Румен Радев

27.01.2017 | 10:38 Редактор: Тодор Петров
Иво Инджев: Герджиков е най-удобният служебен премиер за всички

Огнян Герджиков е най-удобната кандидатура. Всички се радват да го видят като премиер, каза в "България сутрин" журналистът Иво Инджев. 

"Хората смятат, че когато си добре с всички, това е качество, но аз не съм много съгласен. Първите думи на Герджиков бяха, че ще осигури приемственост и веднага ми светна червената лампичка. Нека не говорят за приемственост - имат техническа, а не политическа задача", коментира Инджев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Инджев е на мнение, че е имало затруднения да бъдат намерени правилните хора за служебни министри и даде пример с министъра на вътрешните работи Пламен Узунов.

"Вицепремиерът Деница Златева е чисто партиен кадър, тя си е от БСП. Румен Радев не може да се оправя сам, някой трябва да му помага. Кой ли ще е този някой?", попита риторично Инджев, визирайки БСП.

"Ако има нещо, което да е променил с мълчание Радев, това е позицията по санкциите срещу Русия. Може би си е направил някои изводи, защото световните медии взеха да му задават въпроси за отношението му към Русия. Кой му е подшушнал тази абсолютно вредна за България позиция? Парадокс е, че българите избират някого, само защото не го познават", каза още гостът на телевизията.

При встъпването в длъжност на служебния кабинет журналистът акцентира върху думите на президента Радев, който според него е заявил с твърд тон, че ще наложи експеретен анализ на нещата, които са правени в министерствата. 

"Президентът поиска от служебния си кабинет да влезе в ролята на ревизор", посочи Инджев, но не се ангажира с мнение дали предстои разчистване на сметки.