България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Валерия Велева: Радев занули слуховете, че е под диктовката на БСП

Очаквам предизборна кампания на живот и смърт, сподели журналистът пред Bulgaria ON AIR

26.01.2017 | 11:13 Редактор: Тодор Петров
Валерия Велева: Радев занули слуховете, че е под диктовката на БСП

Изборът на Огнян Герджиков за служебен премиер е добър ход, а президентът Румен Радев е успял да сглоби балансиран кабинет, в който има представители на всички политически сили. Тази оценка направи в "България сутрин" журналистът Валерия Велева.

Тя е категорична, че президентът е показал на политическата класа ниво с този кабинет и е занулил всички слухове, че е под диктовката на БСП. 

"Правителството прави впечатление със своята експертност на съответните министерства. Това е кабинет, съставен от полиглоти. Търсено е посланието. Радев каза, че ще бъде президент на баланса - точно такова е правителството. Няма вмешателство на БСП в работата му", коментира Велева. 

Тя допуска възможността от разногласия между президента и вицепрезидента, но изключва публичен скандал между двамата. Валерия Велече отчете, че Илияна Йотова "е изключително добре шлифована в европейските институции".

Гостът на Bulgaria ON AIR е на мнение, че ръстът в рейтинга на БСП е голям и се дължи на инерцията от избирането на Румен Радев за президент и Корнелия Нинова за лидер на партията.

"Битката между Борисов и Нинова ще бъде много сериозна, ще бъде и лична. Предизборната кампания ще бъде жестока, очаквам кървава кампания на живот и смърт", убедена е Валерия Велева.

Според нея залогът от предстоящите парламентарни избори е много голям - за БСП да се върне на власт, а за ГЕРБ - да задържи тази власт. Велева предупреди, че е възможно да не се състави правителство след изборите, а служебният кабинет да управлява и половин година.