България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Лидия Шулева: Герджиков е отличен избор!

Виждам дългата ръка на Соломон Паси, сподели журналистът Асен Агов пред Bulgaria ON AIR в коментар на назначения служебен кабинет

26.01.2017 | 10:20 Редактор: Жанета Нейкова
Лидия Шулева: Герджиков е отличен избор!

Бившият вицепремиер Лидия Шулева и журналистът и бивш депутат Асен Агов коментираха в "България сутрин" ще се справи ли с управлението на държавата Огнян Герджиков заедно със служебния кабинет. Според Лидия Шулева Герджиков е отличен избор.

"С този отличен избор на служебен министър-председател правителството ще премине в едни добри ръце. България има нужда от спокойствие", каза тя.

Пред Bulgaria ON AIR Шулева посочи първите най-важни задачи, които стоят пред служебното правителство:

"Първата основна задача, която това служебно правителство има, е да подготви едни честни избори. Втората много важна задача пред служебния кабинет е силен тласък на подготовката на председателството на ЕС. Гласуването на необходимите средства, които трябва да бъдат отпуснати от правителството за стартиране на многото подготвителни дейности, е абсолютно належащо. Както и цялостната подготовка", смята бившият вицепремиер.

Журналистът Асен Агов от своя страна изрази мнението си по спекулациите, които се появиха вследствие на коментара на Радан Кънев - лидер на ДСБ, че НДСВ иска да се върне в политиката чрез Огнян Герджиков.

"Очевидно има лица, които са свързани с НДСВ. Ако трябва да продължа тази теория на конспирацията, ще кажа само, че виждам дългата ръка на Соломон Паси в цялата история. Той има най-много интерес всичко това да се случи, заради неговите грандиозни проекти, които винаги прави. В никакъв случай не смятам, че това е реанимация на НДСВ", сподели Агов.

Бившият депутат отбеляза и че е напълно излишно да съществуват служебните кабинети. Той каза, че те са възникнали преди много години, когато управляващите по онова време са искали да подсигурят истинността при провеждането на новите избори. А сега, според Агов, изборите се провеждат напълно легитимно.

Шулева също сподели своето мнение по въпроса:

"Вероятно настъпва моментът, когато трябва да се направи един сериозен преглед на българската Конституция и не само в частта със "служебния кабинет", но най-вече в частта "съдебна система", както се вижда от заключенията в последния доклад на ЕС".