Изборът на Герджиков за служебен премиер - одобряван от НС

Радан Кънев обаче е против заради различните позиции относно съдебната реформа, които имат с Герджиков

25.01.2017 | 13:48 Редактор: Мария Аладжова
Изборът на Герджиков за служебен премиер - одобряван от НС

Избора на Огнян Герджиков за служебен премиер-министър получи положителна оценка, както от ГЕРБ, така и от БСП. Корнелия Нинова обаче предпочете да запази мълчание, като остави коментара си за след като бъде формиран целия служебен кабинет. 

Радан Кънев беше по-остър в мнението си, като заяви, че с Герджиков имат различни мнения относно съдебната реформа и в този смисъл назначаването му не е добра новина за лидера на ДСБ. 

По неофициална информация в този час президентът Радев събира очакваният кабинет на "Дондуков" 2 и днес ще бъде разписан указа за назначаване на служебното правителство. Очаква се поста на вицепремиер да заеме Деница Златева - дългогодишен международен секретар на БСП.

Иначе що се отнася до датата на предсрочните избори - 26 март, народните представители заявиха, че са готови за вота и нямат против насрочената дата. Утре парламентът ще се събере последното си заседание. Не е предвидена тържествена част, нито пък обща снимка. За сметка на това ще бъде представена декларация на парламентарните групи, в която депутатите ще дадат отчет на свършеното през последните две години.